Bilde av tunnelarbeid

De to jordkabelforbindelsene som i dag går mellom Sogn og Ulven er fra 1950- og 60-tallet, og må derfor erstattes for å sikre trygg strømforsyning i og rundt Oslo i fremtiden. 

Følg med på fremdriften til tunnelarbeidene

Er du nysgjerrig på hvor langt tunnelarbeidene er kommet, kan du besøke vår kartportal som oppdateres ukentlig: ArcGIS Web Application.Tunnelarbeidene drives i tre retninger. Fra Rektorhaugen drives tunnelen i to retninger, mot Sogn og mot Ulven. Fra Ulven drives tunnelen nordvestover.

  • Sogn - bydel Nordre Aker: Tunnelarbeidene har passert Sognsveien og nærmer seg Solvang kolonihager. 
  • Bydel Nordre Aker / SageneTunnelarbeidene nærmer seg Voldsløkka/Badebakken i retning mot Sandaker.
  • Alna / Bjerke:  Vi nærmer oss Økernkrysset og Løren.

Hva skjer nå?

Statnett arrangerer åpent informasjonsmøte 28. november spesielt rettet mot beboere på Bjørlsen/Voldsløkka/Sandaker. 

Støy fra sprengning høres godt, men lyden er kortvarig. Rystelsene fra sprengningsarbeidene vil kunne merkes godt og i et betydelig større område, men huset ditt tåler dette fint. Vi overvåker rystelsene ved hver sprengning. For hver sprengning vil tunnelen komme lengre og dypere ned. Arbeidssyklusen innebærer boring, sprøyting av tettmasse og sprengning. Deretter transporteres de utsprengte massene ut.

Varsling i forkant av sprengning

Husk at på www.nabovarsling.no kan du abonnere på sms-varsling for "Kabeltunnel Sogn-Ulven". Du vil da motta en sms senest 30 minutter før sprengning. 

Alternativ overnatting

Dersom du har behov for alternativ overnatting i perioden vi er like i nærheten av din bolig, kan du søke om det ved å sende en epost til storoslo@statnett.no. I søknaden er det viktig at du skriver en kort begrunnelse for hvorfor du/dere ønsker alternativ overnatting på hotell, og hvor mange det gjelder (voksne og barn). 

Tilstøtende prosjekter

Sogn transformatorstasjon er bygd om for å tåle en fremtidig spenningsheving til 420 kilovolt. Ulven transformatorstasjon vil også oppgraderes for fremtidig spenningsheving til 420 kilovolt.