Fremtiden er elektrisk

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Strøm tas i bruk på stadig flere områder i samfunnet vårt. Hva ville du savnet mest om du måtte klare deg uten strøm en hel dag?

Se for deg at mobilen er svart når du våkner. Du aner ikke hva klokka er, eller når bussen går. Det er mørkt på badet, og vannet i dusjen er iskaldt. Hvis du har elbil kan du bare glemme å få start på den. Har du tenkt på hvor avhengige vi er av strøm?

Statnett sikrer trygg tilgang til strøm
Vi har stabil tilgang til elektrisitet i Norge. Forsyningssikkerheten for strøm, "oppetiden", er på 99,98 prosent. Forsyningssikkerheten for strøm, "oppetiden", er på 99,98 prosent.

 

Det er Statnett som er ansvarlig for hovedveiene i strømnettet vårt. Vi sørger for at det er balanse mellom forbruk og produksjon av strøm, slik at du til enhver tid skal ha tilgang til den strømmen du trenger. Enten du skal varme opp boligen din, sjekke mobilen eller lade elbilen.

 

Vi i Statnett jobber for fullt med den elektriske fremtiden. Vi er midt oppe i en storstilt oppgradering for å sikre trygg strømforsyning over hele landet, legge til rette for fornybar strømproduksjon og nytt strømforbruk.

 

Dette bruker vi mest strøm til

Vi tenker kanskje oftest på at vi trenger strøm til mobil og pc, men i hjemmene våre bruker vi mest strøm på oppvarming. Her er topplisten:

  1. Oppvarming
  2. Varmtvann
  3. Belysning
  4. Kjøkken
  5. Bad/div

Kilde: Enova. Oversikten viser energiforbruk hos en gjennomsnittsfamilie i Norge. Energibehovet i en bolig varierer med familie- og boligstørrelse, boligens oppbygging og bovaner. 

Foto: Statnett

Til toppen