Personopplysninger og informasjonskapsler på statnett.no

Når du besøker statnett.no legger nettleseren din igjen elektronisk informasjon. Denne informasjonen bruker vi til å bedre innholdet på vårt nettsted. Her kan du lese mer om hva som samles inn, og hvordan vi bruker informasjonen.

Det er frivillig for deg som besøker statnett.no å oppgi personopplysninger, for eksempel epostadressen din dersom du melder deg på vår nyhetsvarsling. Vår webredaktør har det daglige ansvaret for å behandle personopplysninger på statnett.no. Statnett er selv driftsleverandør for nettstedet.

 

Nyhetsabonnement

Du kan abonnere på nyheter fra oss ved å registrere din epostadresse på statnett.no. Epostadressen lagres i nettstedets publiseringsløsning, og er ikke tilgjengelig for andre enn administratorer i løsningen. Dersom du velger å avslutte ditt abonnement, eller epostadressen din ikke lenger er i bruk, slettes din epostadresse av oss.


Ønsker du å se hvilke nyheter du abonnerer på, endre eller avslutte ditt nyhetsabonnement, kan du sende oss en epost: abonnement@statnett.no.


Informasjonskapsler og nettstatistikk

For å gjøre innholdet på statnett.no bedre, samler vi inn tall og bruksmønstre fra besøkende ved hjelp av analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler (også kalt cookies), som er små tekstfiler som lagres i din nettlesers internminne når du besøker et nettsted. De mest brukte nettleserne er innstilt til automatisk å akseptere informasjonskapsler, men du kan selv endre denne innstillingen i din nettleser.


Som besøkende på statnett.no har du rett til å vite hvilke opplysninger vi innhenter om deg (jf. Lov om elektronisk kommunikasjon § 2-7b). Under ser du en oversikt over informasjonskapsler på statnett.no, og hva de brukes til: 

Informasjonskapsel Beskrivelse
ASP.NET.SessionId Brukes av Google Analytics for å holde på en unik id for hver brukersesjon. Slettes når nettleseren lukkes. 
_ga Brukes av Google Analytics for å skille på brukere. Slettes etter to år. 
_gid  Brukes av Google Analytics for å skille på brukere. Slettes etter 24 timer.
_UTMA Brukes av Google Analytics for å telle nye brukere. Slettes etter to år. 
_UTMZ Brukes av Google Analytics for å forklare hvordan en bruker har nådd en side på statnett.no. Slettes etter seks måneder.
_UTMC Brukes av Google Analytics for å måle når en bruker forlater statnett.no. Slettes etter 30 minutter. 

ajs_anonymous_id,
ajs_group_id og
ajs_user_id

Brukes av Google Analytics for å identifisere returnerende brukere og registrere aktivitet på statnett.no. Slettes etter et år.
Publisert - Sist oppdatert