Informasjonskapsler (Cookies) på statnett.no

En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. De mest brukte nettleserne (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er satt opp til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men man kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert.

Statnett.no bruker informasjonskapsler for å innhente statistikk om bruken av nettstedet. Ingen av informasjonskapslene innhenter informasjon av personlig karakter. Under er en oversikt over de informasjonskapslene som tas i bruk .

Informasjonskapsel Beskrivelse
is_returning Brukes av Crazy Egg for å finne informasjon om hvordan besøkende interagerer med sidene. 
ASP.Net_SessionId Dette er en Informasjonskapsel som brukes for å holde på en unik id for din sesjon. Informasjonskapsel vil bli slettet når du lukker nettleseren.
_ga Brukes av Google Analytics for å skille brukere fra hverandre.
_utma Brukes av Google Analytica for å skille på brukere og sesjoner.
_utmb Brukes av Google Analytics for å finne ut hva som er nye besøk.
_utmc

Brukes av Google Analytics for å kunne utveksle informasjon med urchin.js

Historisk sett ble denne Informasjonskapselen brukt sammen med _utmb for å finne hva som var nye besøk.
_utmz Lagrer trafikkilden som forklarer hvordan en bruker har nådd siden vår.

 

Samtykke i bruk av informasjonskapsler

Dersom innstillingene i din nettleser er satt til å akseptere informasjonskapsler, samtykker du i at Statnett bruker informasjonskapsler når du besøker våre nettsider.

 

Unngå informasjonskapsler

Dersom du ikke ønsker å akseptere bruk av informasjonskapsler, kan du tilpasse innstillingene i din nettleser (ofte under Internett valg) til å automatisk avvise informasjonskapsler eller til å informere deg hver gang et nettsted vil lagre en informasjonskapsel.

 

Sletting av informasjonskapsler

Du kan også slette informasjonskapsler som har blitt lagret i nettleseren. Dette gjør du via innstilingene i nettleseren din. Hvordan dette gjøres, avhenger av hvilken nettleser du bruker.

Publisert - Sist oppdatert